AVX AVIREX DEPT

Viser 1–36 af 37 resultater

Avirex startede som en lille fabrik i Long Island, New York, hvor begrænsede mængder læderjakker blev produceret til den amerikanske hær, flåde og luftvåben. Der findes ingen afgørende dokumentation for den nøjagtige dato, da fabrikken begyndte at fremstille militærjakkerne, men det menes, at de blev produceret mellem de to verdenskrige.
I 1960'erne, med henvisning til stigningen i produktionsomkostninger, aflyste flåden produktionen af ​​den amerikansk fremstillede G1-jakke. På det tidspunkt havde hæren allerede indstillet A2- og B3-jakkerne. Da de væbnede tjenester ledte andre steder efter læderjakker, var den lille Long Island-fabrik i fare for at lukke dørene for altid. Der blev pustet nyt liv i produktionen af ​​flyvejakkerne i læder, da en advokat fra Arizona i midten af ​​1970'erne introducerede ideen om at markedsføre Air Force-jakkerne i læder til den brede offentlighed. Han registrerede varemærket Avirex som både en reference til luftvåbnet og muligvis til fabrikken på Long Island, der stammer fra dets oprindelse. I 1975 blev Avirex-varemærket genfødt i den kommercielle verden. "Avirex" kommer fra det latinske avis for fugl og luftfart, og rex: for konge, den højeste kvalitet af materialer og håndværk. Det nye firmas oprindelige udfordring var at imødekomme kravet om vintage-looket af læder, der ses i film og i reklamer.
I modsætning til stenvaskede eller slidte jeans var ældningsbehandling af læder på det tidspunkt uden fortilfælde. Avirex blev det første firma til at producere antikke læderjakker af høj kvalitet. Ud over jakkerne producerede virksomheden overlegne chinobukser. I 1984 leverede Avirex jakker og chinos båret af Sam Shephard til sin rolle som den amerikanske luftfartshelt Chuck Yeager i filmen "The Right Stuff". I 1986 skabte Avirex flyverjakken til Tom Cruises rolle i "Top Gun", filmen om en legendarisk flyveskole fra den amerikanske flåde. Samme år blev den europæiske afdeling af Avirex åbnet i Paris, og 8 år senere, i 1994, blev der åbnet et andet europæisk datterselskab i Italien.
I dag bæres Avirex-tøj af adskillige skuespillere og sportshelte som: Bruce Willis, John Travolta, Sean Penn, Shaquille O'Neal, Silvester Stallone, Eminem, The Back Street Boys og Ben Affleck. Faktisk har hele Real Madrids fodboldhold i to sæsoner valgt at bære chinos fra Avirex-mærket og pique-trøjer.
Fra undfangelse til det færdige produkt er varemærkets mål at give forbrugeren den bedste kvalitetsbeklædning i verden. For Avirex er kvalitet den eneste luksus, der aldrig bør overses. I dag er Avirex-tøj anerkendt og distribueret over hele verden.